MAX FACTOR WHIPPED CREME FOUNDATION




Sjećate se prave male revolucije kada se na tržištu pojavila MF Clump Defy Volumising maskara ? Čudo u ružičastom pakiranju, redefinirana četkica i formula za ekstremno naglašene trepavice ?
Ehh, revolucija se nastavlja i dalje, ali ovaj put usmjerena je na lice i postizanje efekta srednje matiranog tena kakvog smo imali priliku da vidimo na revijama Valentina (Valentino AW13 runway).


Istina, i sama sam se bezbroj puta osjetila zavidnom pri pogledu na besprijekorni ten modela koji su iznijeli modne trendove na pistama svih svjetskih modnih prijestolnica u posljednjih nekoliko mjeseci, ne uspijevajući "probiti" u tu gotovo nevidljivu formulu. Prirodan izgled kože, ali istovremeno besprijekoran, blistav i savršeno matiran ? 



Istina, najveća sam protivnica nošenja teških pudera i kao takva, odbacila sam  mogućnost postizanja tog' runway looka, smatrajući da u nedostatku profesionalnoh šminkera i volje za nanošenjem nekoliko slojeva različitih pudera - ne postoji način da ikada dospijem do takvog svježeg izgleda.

Međutim, kao Max Factorova blogerica, prije nekoliko sedmica sam u svom' beauty paketiću pronašla Whipped Creme Foundation - za što sam na prvu pomislila "ooh, još jedan puder", ni ne želeći da pogledam šta je zapravo unutra. 
Međutim, nešto kasnije,  u nedostatku volje za nekim kompliciranim i dugotrajnim šminkanjem (za koje, iskreno, nikad ni nemam volje),  u nekom brzinskom šminkanju, bez ogledala i dodatnih pomagala, iskoristila sam testere Whipped Creme-a, i tek nakon nekoliko sati shvatila (tačnije, ostala zatečena) onim što sam vidjela.
Naime, prirodni runway look, onaj s početka priče, se nekom magijom, skrivenom formulom Max Factora ili šta već, stvorio na mom licu !
I već sada, I swear on YS, pribavila sam sebi prave male zalihe ove čarobne kremice !





No, da se vratimo na onaj oficijelni dio; Šta je zapravo Whipped Creme Foundation ?

Whipped Creme Foundation je poslijednja inovacija iz Max Factora koja kombinuje hidratiziranu nemasu formulu Whipped kreme koja je zaslužna za postizanje svježeg, prirodno blistavog mat finiša koji ne isušuje  kožu i čini ju blistavom. Nova, hidratizirana formula u trenutku doseže savršenu ravnotežu između kontrole sjaja i isticanja prirodne svjetlosti, a istovremeno sadrži matifirajuće silikone koji reduciraju sjaj na licu reflektujući svjetlost. Hidratizirana formula kombinovana sa vodom i glicerinom smanjuje
 pojavu suhe kože, ostavljajući svjež, mekan, izgled kože koji je ravnomjeran. Kompletna kombinacija matifirajućih slikona, vode i glicerina daje savršeno besprijekoran, prirodni mat rezultat sa svježim blistavim finišem - čak i na mješovitoj koži. 

Dr. Sarah Vickery, glavni znanstvenik Max Factor tima opisuje Whipped Creme kao inovaciju koja  doseže onaj teški balans između kremaste i hidratantne formule, pružajući koži lagani, nježni osjećaj  - a kako u stvarnosti izgleda, možete da vidite u svim mojim prethodnim postovima.

Novi Max Factor Whipped Crème Foundation će biti dostupan od 1.novembra, a ukoliko želite da ga isprobate prije ostalih, trk na YS Page, uhvatite malo sreće i osvojite ga na giveawayu koji sam pripremila za vas ! <3



Share:

7 comments

  1. Odlična nagrada ;) Sama riječ Max Factor sve govori :) a pošto ni sama nisam ljubitelj teških pudera ,ovo je za mene idealno ;)

    ReplyDelete
  2. kakvo je prekrivanje,kad se uporedi sa FF 3u1,posto se u njega kunem? :)

    ReplyDelete
  3. gotta try this one out! looks like a cool shade for a foundation!

    Delightful Ideas
    SmartyPants Giveaway

    ReplyDelete
  4. It's a question of trying it.
    Looks good and looking good is essential to maintain a blog.
    Thanks for the recommendation.
    Kisses

    ReplyDelete